יום חמישי, 30 ביולי 2020

המתכון לחריימה הכי טעים שתאכלו

את המתכון לדגים המבושלים ברוטב חריף (חריימה למביני עניין) הבא כדי לכם לשנן ולזכור היטב!
הרי בכל משפחה מחפשים את האחת שתכין בארוחת שישי או בחג את תבשיל הדגים המנצח
במשפחה המורחבת שלי זאת בהחלט אמא שלי, שבכל ארוחת שישי או חג כולם מבקשים את הדג החריף של מלי.
לשמחתי הצלחתי להשיג את המתכון כולל המרכיב הסודי!
המצרכים:
2 גמבות אדומות
5 שיני שום
פלפל חריף
צרור כוסברה
שמן
רסק עגבניות
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כרוויה (קימל טחון)

ההכנות:
שוטפים היטב את הגמבות, הפלפל החריף והכוסברה
את הגמבות חותכים לרבעים
את שיני השום והפלפל חריף חותכים לחצאים
ואת הכוסברה קוצצים, קיצוץ גס.

אופן ההכנה:
מטגנים(מעט) את הגמבות, פלפל חריף והשום, מוסיפים 2 כפות רסק ואת הפפריקה החריפה ומטגנים עוד כמה שניות נוספות.
מוסיפים מיד כוס וחצי מים על מנת לעצור את הטיגון.

כעת מוסיפים את הכוסברה (חצי מהכמות), כפית כרוויה וחצי כף מלח, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מכניסים את הדגים לסיר (חשוב לדאןג שהדגים יהיו מכוסים ברוטב)

מוסיפים את כל כמות הכוסברה שנשארה
מכסים את הסיר ומשאירים על הגז לחצי שעה נוספת שבמהלכה כל כמה דקות בוזקים את הרוטב באמצעות כף על הדגים שלא יתייבשו.

כעת הדגים מוכנים
בתאבון!

אין תגובות: