קורה לכם שיש איזשהו מאכל טעים ומיוחד שאתם מרגישים רגשי אשמה לאחר אכילתו אבל לא מוכנים לוותר עליו !
לי זה קורה כל שנה בפסח
פשטידת הקשקבל ותרד שמלווה אותי מגיל קטן עוד שסבתא שלי (זכרונה לברכה) הייתה מכינה עבורנו ובשנים האחרונות אבא שלי (שיבדל לחיים ארוכים) מכין עבורנו, פשטידה כל כך טעימה שפשוט שווא לחטוא עבורה.
המתכון של הפשטידה עבר אצלנו במשפחה כבר 4 דורות
בטוח שתהנו
מצרכים:
14 מצות10 ביצים
1 ק"ג קשקבל טורקי
3 צרורות גדולים תרד טורקי
כוס שמן
מלח
קמח מצה
*הכמויות מתאימות ל 3 מגשי אלומיניום בגודל בינוני
הכנות:
את המצות שמים בקערת מים. לאחר שהן ממש רטובות מפרקים אותן ורק ואז מוציאים מהמים וסוחטים אותן עד שלא נשאר בהן מים.
את עלי התרד צריך לשטוף היטב ואז לקצוץ, קיצוץ גס.
את הקשקבל מגרדים בפומפיה (להשתמש בצד עם החורים הגדולים)
מדליקים תנור על 200 מעלות
אופן ההכנה:
קל ופשוט
מערבבים את המצות, הביצים, הקשקבל, עלי התרד, השמן והמלח בקערה גדולה לעיסה אחידה של כל המרכיבים
משמנים את המגשים ומפזרים עליהם מעט קמח מצה
שמים שליש מכמות התערובת בכל אחד מהמגשים ומשטיחים את התערובת לגובה אחיד
מזליפים מעט שמן ומפזרים מעט קמח מצה על כל התערובת
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות את המגשים צריך להניח על הרשת במדף התחתון (לא על תחתית התנור)
מחכים בערך חצי שעה שהפשטידה תהיה עשויה היטב
ובתאבון.
המלצה אישית
אני מאוד אוהב לאכול את הפשטידה עם סילאן
זה מרים ומדגיש את הטעם החזק של הקשקבל!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה