יום ראשון, 23 בנובמבר 2014

אהבת הים...

החלטתם להיות רומנטיים ולעשות ארוחת ערב מפנקת
אל תשברו את הראש יותר מדי
בדרך מהעבודה תעצרו במעדניית דגים טובה באיזור כמובן שעדיף לעבור בנמל אם אפשר.
תבקשו שני דגי דניס טריים ואל תשכחו לבקש שינקו לכם אותם.
ברגע שאתם מגיעים הבייתה תפתחו בקבוק יין אדום שבנתיים ינשום מעט ויפתחו לו כל הריחות והטעמים


בשלב הזה ניגש למלאכת הכנת הדגים
תחילה נכין את המרינדה
סחטו לימון שלם, הוסיפו 6 שיני שום חתוכים ושמן זית
השרו את הדגים במרינדה לפחות לחצי שעה (עדיף במקרר)
בזמן שהדגים שוכבים להם בנינוחות בתוך המרינדה נמזוג לנו בנתיים כוס יין אדום ונתחיל את הערב

המשך ההכנות
פרסו תפו"א ובטטה לפרוסות דקות הוסיפו להם שמן זית, מלח וזעתר
הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך בערך 20 דקות 
תפו"א והבטטה מוכנים כשהם מעט קריספיים

הדגים שלנו ספגו את טעמי המרינדה וכעת ניתן להוציא אותם מהמקרר ולהכניס לתנור
שניה לפני שהדגים נכנסים לתנור לאפיה של 20-25 דקות נכניס להם לבטן ולחריצים שבצדדים את שיני השום מהמרינדה.

בזמן שהדגים בתנור קחו חופן חמוציות וזר פטרוזיליה קצצו אותם יחד והניחו בצד.

הדגים שלנו מוכנים כעת ניגש למלאכת הצילחות
במרכז צלחת נניח את הדג האפוי כשלצידו פרוסות תפו"א והבטטה הקריספיים
על הדג נפזר את תערובת החמוציות והפטרוזילה ולבסוף נזליף מעט לימון ונתבל במעט מלח



לחיים
בתיאבון


אין תגובות: